Over Trimsalon Ziezo

Van jongs af aan ben ik, Mariska Franke, opgegroeid met dieren. Dit zorgde ervoor dat ik als klein meisje al droomde om dierenartsassistente te worden. Hiervoor heb ik de opleiding paraveterinair gevolgd aan het Holland college in Maasland. In 2007 mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen. Inmiddels ben ik alweer 10 jaar werkzaam bij een dierenarts. Wat mij, bij mijn werkzaamheden als trimster, soms goed van pas kan komen. Na een paar jaar als paraveterinair gewerkt te hebben begon het te kriebelen om de opleiding hondentrimster te gaan volgen.

Mijn opleiding als hondentrimster heb ik gevolgd aan het HKI in Bunnick. Trimmen en werken als Paraveterinair bleek voor mij de perfecte afwisseling te zijn. Na het behalen van mijn diploma ben ik begonnen, in een schuurtje achter mijn huis, in Ouddorp. Na een paar jaar daar gezeten te hebben besloot ik terug te verhuizen naar mijn geboorteplaats Middelharnis. Daar kreeg ik de mogelijkheid om te gaan werken in deze prachtige salon op d’n diek.

Na een paar jaar op d’n diek te hebben gewerkt ben ik gestopt met mijn werkzaamheden als paraveterinair om mij volledig te kunnen richten op de trimsalon. Inmiddels ben ik ook moeder geworden en heb ik besloten dat ik liever weer vanuit huis wil werken.

In Augustus 2019 is de nieuw gebouwde trimsalon opgeleverd. Hier hoop ik nog vele jaren het mooie beroep als trimster te kunnen en mogen uitvoeren.